Gyógytorna

A gyógytorna a mozgásszervi megbetegedések megelőzésére, a már kialakult problémák kezelésére, a fájdalom enyhítésére, illetve megszüntetésére irányuló aktív tevékenység. Az egyéni állapotot, izomerőt, sérülést és esetleges mozgás beszűkülést figyelembe véve a gyógytorna során a túlfeszült izmokat nyújtjuk, lazítjuk, a gyengült izmokat célzottan erősítjük. A leghatásosabb eredményt a korrekciós helyzetekben végzett gyógytorna gyakorlatokkal és egyéb manuális technikák alkalmazásával együttesen tudjuk elérni.

Mire jò a gyógytorna?
  • A hát- és derékfájás többnyire izomfájdalom következménye. Ez az egyik leggyakoribb megbetegedés. Nagyon sok tényező kiválthatja, serdülőkorban gerincferdüléshez vezethet. Általában az első panaszok 30 és 50 év között jelentkeznek, melynek okai a túlnyújtott hátizmok és a gerincízületi szalagok, melyek nem megfelelő emeléstől, túlterheléstől alakulhatnak ki. Modern társadalmunk mozgásszegény életmódja is a rossz tartáshoz vezet, mely megbontja a gerinc természetes egyensúlyát.
  • A nyaki fájdalom nem annyira betegség, mint inkább tünet. Okozhatja rossz testtartás, gerincsérv, porckorongkopás. Egyik leggyakoribb oka a rossz testtartás, vagy egyszerűen magas párnán való alvás, a számítógép előtti állandó ülés.
  • A változókorban jelentkezhet a csontritkulás, amikor is megbomlik az egyensúly a csontépítés és a csontlebontás között, a csontlebontás javára. Gyakran már csak akkor derül ki, ha szövődményei jelentkeznek. Vannak olyan törések, amelyek a csontritkulásra jellemzőek, ilyen pl. a csuklótörés, csípőtáji törések.
Orvos Neve

Beosztása

Profil megtekintése