Holisztikus gyógyítás

Holisztikus kifejezés jelentése

holisztika az elemzés, rendszer értelmezés egy módszere, illetve szemléleti módja. A holisztikus elemzés egy rendszernek vagy a rendszer egy vetületének egészét vizsgálja, hasonlítja vagy azonosítja. A teljességre, az egészre törekvő módszer. A holisztikus gyógyítás is ezen elméletre épül.

Holisztikus gyógyászat

A holisztikus gyógyítás során arra törekszünk, hogy a beteget ne csak a tünetei vagy a szervei állapota alapján kezeljük, hanem az általános fizikai és pszichés állapotát, környezetét, szemléletmódját figyelembe véve alakítsunk ki személyre szabott terápiát. 

holisztikus gyógyítás

Amikor holisztikus gyógyításról beszélünk, akkor az embert nem csak testi, hanem lelki és szellemi oldalról is kezeljük. Figyelembe vesszük környezetét, aktuális élethelyzetét, érzelmeit, gondolatait.

Gondolataink befolyásolják érzelmeinket, az érzelmeinket pedig közérzetünket, ezért a holisztikus gyógyítás során megkeressük a tüneteket kiváltó hibás gondolati, illetve érzelem mintákat is.

A medicina elsősorban a fizikai testet kezeli, és nem vesz figyelembe fontos összefüggéseket. Ma már szerencsére egyre gyakrabban halljuk, hogy a kezelések során pszichológusokkal is kellene konzultálni. Ez nagyon sok beteg életében hasznos lenne, de még ez sem mindig elégséges. A gyógyuláshoz belső változásokra is szükség van, amelynek megvannak a maga törvényszerűségei.

Külső körülményeink megváltoztatása csak a belső gondolataink megváltoztatásával lehetséges.

“Amíg azt teszed, amit eddig, azt kapod, amit eddig.” – Jim Rohn örök érvényű igazsága.

Hogyan segítünk?

azaz a holisztikus gyógyászat rendelőnkben

Jelenkorunk egyre gyakoribb “civilizációs” betegségei – a túlsúly, helytelen táplálkozás, a stressz – mind okozói lehetnek annak az új általános tünetnek, hogy nem érezzük jól magunkat a bőrünkben. Mi, itt a Holistic Pontban azt a nézőpontot osztjuk, miszerint ahogyan nincs két egyforma ember, úgy nem lehet két betegség sem teljesen azonos, ami az okokat kiválthatja, tehát a kezelés sem lehet ugyanolyan. Ezért minden kedves gyógyulni vágyóval, aki betér hozzánk, először elbeszélgetünk, hogy láthassuk a teljes képet a személy életviteléről, szokásairól – mit eszik, mennyit alszik, mi a munkája, mik a napi szokásai, mennyire felfokozott vagy nyugodt az élete…-, majd ezek ismeretében közösen eldöntjük, hogyan tovább: orvosra, természetgyógyászra van szüksége, esetleg a kettő egymást kiegészítve segíthet? Személyenként más és más.

Ugyanezen gondolatmenetet követve, fontosnak tartottuk, hogy hajgyógyászat is legyen rendelőnkben, nem csupán azért, mert hajkoronánk meghatározó külsőnk szempontjából, de mennyiségének vagy minőségének változása hátterében sok esetben belső szerveink kóros folyamatai állhatnak.

ITT VÁRJUK

Rendelőnk címe:

Holistic Pont Angyalföld

1139 Budapest, Petneházy u. 18.