Persze, jó a színesebbnél-színesebb, puha, gyapjú zoknikölteményekben pompázni, a bélelt cipő, a boka melegítő, a mamusz, a “lábtyű”….mind arra szolgálnak, hogy lábujjaink,talpunk komfortos melegben lehessenek, míg ilyen cudar az időjárás odakint. Pedig, a hideg nem az egyetlen ok, amiért érdemes odafigyelni rájuk. Holisztikusan szemlélve a termékenységet a lábujjak igen megbecsült helyen vannak. Ha vettél már részt valaha termékenységi akupunktúrán tudod,hogy a legtöbb pont mely a test reproduktív rendszerét támogatja, a lábfejen és a bokán található.

A reflexológusok első számú eszköze, hogy a talpon megtalálható a test teljes térképe és a különböző pontok manipulálása által specifikus szervek működésére tudnak hatást gyakorolni. A Jóga is arra tanít, hogy a jobb menstruációs működés, a méreganyagok eloszlatása és az immunrendszer javításának alap feltétele az egészséges talp.

Miért is olyan nagyon különleges a lábad?

Jógában a láb lényed alapköve, amin összeköt a földdel.  Legalapvetőbb  póz, a “Hegy”,a feladat egyszerűen csak megtartani az egyensúlyodat egy helyben állva,  lábujj hegyedtől a fejed búbjáig.Mikor ebben a pózban behunyod a szemed, szinte láthatod magad előtt lábaid körvonalait a jóga szőnyegen. Irónikus, ahogy a megtermékenyüléssel járó minden kihívás eltereli figyelmünket a lábunkról,fel a fejünkbe, ahol egyfolytában forognak a mókuskerekek, keressük-kutatjuk fáradhatatlanul a “csodaszert” ami majd a próbálkozást babázásba fordítja.  Energetikai szinten a láb az első csakra. A csakrák,egy fajta energia kerekek,amik a gerinc mentén helyezkednek el és mind fiziológiai mind spirituális értékek kapcsolódnak hozzájuk.  A lábak szintén nagyon fontosak az “apana” energia folyásában, ez az energia ár lefelé folyik, a medencétől egészen a talpig, a menstruációs ciklusért és a méregtelenítésért felelős.

Úgyhogy, legyél kedves a lábadhoz. Próbáld meg nem beleszuszakolni kényelmetlen cipőkbe, ápold, tartsd tisztán…stb.

És íme néhány egyszerű tipp,amitől jövőre ilyenkor már eggyel többen várhatjátok a mikulást :

  1. Tartsd a lábad melegen.  A hideg láb rossz vérkeringést jelent. Teljes gőzzel közeledik a tél, mindig legyen nálad egy extra pár jó meleg zokni, arra az esetre ha átázik a cipőd, ne vizes,hideg zokniban kelljen dolgoznod egész nap.
  2. Próbáld ki a reflexológiát! Ez gyakorlatilag,  tudományos lábmasszázs, érdemes felkeresni egy profit.
  3. Próbáld ki a jógát. Mindegy, hogy futsz, kocogsz vagy gyalogolsz, lábadnak jót fog tenni a nyújtás  Az idő amit az órán mezítláb eltöltesz éppen elegendő lehet reproduktív szerveid jobb vérellátásához.

Forrás:pullingdownthemoon.com

 

Rendelőnkben a reflexológia kezelést Horváth Hajnalka Rita természetgyógyász végzi.