A talpmasszázs vagy reflexológia nem egyszerűen jó érzés, de jót is tesz. Olvasd el mi mindenben segíthet!

A lábfej masszírozása nagyon sok féle problémára jó

Nem csupán ellazít de a fájdalmat is csillapítja sőt a libidónkra is jó hatással van. De azért itt még nincs vége, ennél sokkal többet tud!

A reflexológia ősi gyógymód, azon az elven alapul, hogy a lábfejben elhelyezkedő reflex pontok bizonyos szervekkel, mirigyekkel vannak összeköttetésben. A reflexológia és talpmasszázs kombinációja csodálatos hatással van  fizikai és mentális egészségi állapotunkra. Említsünk meg egyet-kettőt, a teljesség igénye nélkül:

1. Segít méregteleníteni a szervezetünket

A masszírozó mozdulatok serkentik a vérkeringést így tolva a tápanyagokat a szövetekhez, és stimulálva az izzadságmirigyek működését, amik így gyorsabban szabadulnak meg a méreganyagoktól.

Más kutatások szerint a reflexológia segít életfontosságú (tüdő, máj, gyomor, bélrendszer) szerveinek vérellátásában, szabályozásában.

2. Gyakori fejfájás megszüntetésében

Egy 3 hónapos tanulmány keretében 32 fejfájástól szenvedő páciensen bizonyították be, hogy a napi reflexológia kezelés legalább olyan hatásos mint a gyógyszeres terápia (mellékhatások nélkül). A lábfej specifikus pontjaira kifejtett nyomás nemcsak elmúlasztja a fejfájást/migrént, de előfordulásuk gyakoriságát és időtartamát is csökkenti.

3. Segíti a lúdtalp okozta fájdalom kezelését

A lúdtalp nem más, mint az ínszalagok túlzott lazasága, amitől a lábfej boltozata megsüllyed. A rendszeres masszázs enyhít a lúdtalppal együtt járó krónikus izom és izületi fájdalmat.

4. Stressz kezelés és vérnyomás csökkentés

Kutatások mutatják, hogy már heti 1×30 perc  lábmasszázs enyhíti a stresszt és szorongást, csökkenti a vérnyomást. Ezek a felfedezések olyannyira szignifikánsnak bizonyultak, hogy a reflexológiát már rendszeresen használják műtétek előtt.  Visszér műtéten átesett páciensek beszámolói alapján, a kezelés nagyban enyhítette a műtétet megelőző szorongásukat, valamint a beavatkozást követő fájdalmat is.  Ennek köze lehet a mindkét talpon megtalálható “ solar plexus reflex” ponttal,mely a gyomorszájjal van direkt összeköttetésben és minden stressz itt raktározódik el.

5. Segít az arcüreg tisztán tartásában

Egy nemrégiben lezajlott, krónikus arcüreggyulladás kezelését bemutató tanulmány bebizonyította, hogy a reflexológia, legalább annyira hatékony mint egy szinusz punkció ( orron át történő eltávolítása a felgyülemlett váladéknak), ami a leggyakrabban alkalmazott kezelési mód arcüreggyulladás esetén.

A reflexológia hatásai

A reflexológia célja a test egyensúlyának helyreállítása, a feszültség csökkentése, adott szerv(ek) újra működésbe hozása.

Ezeken kívül a teljesség igénye nélkül:

– szabályozza a hormontermelő mirigyek működését,

– csökkenti az esetleges fájdalmakat,

– pozitívan hat a szív- és keringési panaszoknál,

– kedvezően befolyásolja a légzőszervi (pl. asztma, allergia) problémákat,

– segítséget nyújt a hólyag- és vesepanaszoknál,

– megszünteti az emésztési zavarokat,

– elősegíti a reumás panaszok megszűntetését,

– jótékony hatással van a bőrproblémákra,

Serkenti a vér- és nyirokkeringést, ezáltal elősegíti a lerakódott salakanyagok távozását, és erősíti az immunrendszert. Lelki problémákon is segítséget nyújthat.

 

Forrás: healthyway.com