A talpmasszázs vagy reflexológia nem egyszerűen jó érzés, de jót is tesz. Olvasd el mi mindeben segíthet!

A lábfej masszírozása nagyon sok féle problémára jó. Biztosan észrevetted már hogy nem csupán ellazít de a fájdalmat is csillapítja sőt felébreszti intim vágyaid is. De azért itt még nincs vége, ennél sokkal többet tud!

A reflexológia ősi gyógymód, azon az elven alapul, hogy a lábfejben elhelyezkedő reflex pontok bizonyos szervekkel, mirigyekkel vannak összeköttetésben. A reflexológia és talpmasszázs kombinációja bizonyítottan csodákat test fizikai és mentális egészségi állapotunkért. Említsünk meg egyet-kettőt, a teljesség igénye nélkül:

1. Segít méregteleníteni

A masszírozó mozdulatok serkentik a vérkeringést így tolva a tápanyagokat a szövetekhez, és stimulálva az izzadság mirigyek működését, amik így gyorsabban szabadulnak meg a méreganyagoktól és zsírtól.  Továbbá, kutatások mutatják, miszerint a reflexológia szerepet játszik életfontosságú (tüdő, máj, gyomor, bélrendszer) szervek vérellátásának szabályozásában.

 

2. Segít elmúlasztani a fejfájást

A 3 hónap hosszú tanulmány keretében 32 fejfájástól szenvedő páciensen bizonyították be, hogy a napi reflexológia kezelés legalább olyan hatásos mint a gyógyszer terápia. A lábfej specifikus pontjaira kifejtett nyomás nemcsak elmúlasztja a fejfájást/migrént, de előfordulásuk gyakoriságát és időtartamát is csökkenti.

3. Segíti a lúdtalp okozta fájdalom kezelését

A lúdtalp nem más, mint az ínszalagok túlzott lazasága, amitől a lábfej boltozata összerogy. A rendszeres masszázs enyhít a lúdtalppal együtt járó krónikus izom és izületi fájdalmat.

4. Stressz kezelés és vérnyomás csökkentés

Kutatások mutatják, hogy már heti 1×30 perc vagy 3×10 perc lábmasszázs enyhíti a stresszt és szorongást, csökkenti a vérnyomást.  Ezek a felfedezések olyannyira szignifikánsnak bizonyultak, hogy a reflexológiát már rendszeresen használják műtétek előtt.  Visszér műtéten átesett páciensek beszámolói alapján, a kezelés nagyban enyhítette a műtétet megelőző szorongásukat, valamint a beavatkozást követő fájdalmat is.  Ennek köze lehet a mindkét talpon megtalálható “ solar plexus reflex” ponttal,mely a gyomorszájjal van direkt összeköttetésben és minden stressz itt raktározódik el.

5. Segít az arcüreg tisztán tartásában

Egy nemrégiben lezajlott, krónikus arcüreggyulladás kezelését bemutató tanulmány bebizonyította, hogy a reflexológia, pont annyira hatékony mint a szinusz punkció (vagy orron át történő eltávolítása a felgyülemlett váladáknak), ami a leggyakrabban alkalmazott kezelési mód arcüreggyulladás esetén.

 

Forrás: healthyway.com