A reflexológiát már több ezer éve alkalmazzák az egészség és jó közérzet elérésének/megőrzésének céljából, ám azt kevesen tudják, hogy őseink a fogantatás elősegítéséhez is használták, és mind a mai napig használatos erre.

Eljön életünk azon szakasza mikor már a saját családon elmélkedünk és azon mit is jelentene számunkra anyává, apává, szülővé válni. Azonban e szakaszba – melyet a környezetünk  “normális”-nak vél – nem feltétlenül egyenes az út, kifejezetten megnehezítheti a felismerés, hogy teherbe esni nem is olyan egyszerű.

Bármi is legyen a pár személyes oka – szorongás, aggodalom, stressz – a gyermek utáni kielégítetlen vágyakozás rányomja bélyegét kapcsolatukra és a barátaiktól is elszigetelődnek.  Amióta az emberiség érti az érintés jótékony hatását, a reflexológiát használják a fogantatás előtt, a terhesség alatt, a szülőszobában és jóval utána is. A reflexológia segít visszaállítani a test és elme közti egyensúlyt, képessé teszi a befogadót a homeosztázisra.

 

Hogyan működik?

A reflexológia alapjában véve egy masszázs technika, amit a reflexológus a lábak akupresszúrás pontjain alkalmaz. Ezek a pontok a lábon, a test különféle szerveivel vannak összhangban. Tehát az ezen pontokra helyezett nyomás stimulálja a vele összefüggő szerv csí/ energia/prána áramlását. 

Kiterjedt kutatások során vizsgálták a test harcolni/elszökni rendszerét, és úgy találták nagyon nagy mennyiségű kortizol és adrenalin hormon termelődik stressz hatására. Ezzel szemben reflexológia, masszázs vagy akupunktúra hatására az oxitocin és az endorfin szintünk lesz magasabb.

 

Reflexológia és a reprodukciós egészséügyi problémák

Lehet szó Policisztás ovárium szindrómáról, méhnyak betegségekről, hegszövetről, kismedence gyulladásról, hormonegyensúly problémákról, elzáródott vagy sérült petevezetékekről, endometriózisról vagy “egyszerű” menstruációs problémákról, a reflexológia hatékonynak bizonyult az esetek többségében.

A termékenység érdekében a terapeuta az alábbi reflex pontokat dolgozza végig :

 

  • petefészkek
  • nyirokrendszer
  • immunrendszer
  • méh
  • keringési rendszer
  • Idegrendszer (stressz, szorongás, depresszió)
  • hormonrendszer
  • máj (méregtelenítés, hormon egyensúlyt)
  • vesék (libidó)

 

A reflexológia természetesen akkor tud legjobban működni ha a kliens életvitele, szokásai is egészségesek. Többek között és nem kizárólag, diéta, mozgás, lazítás, munka,magánélet egyensúlyban vannak.

Nincs két egyforma kezelés sem, hiszen mindig a páciens igényeihez mérten választ a reflexológus kezelendő területet aznapra.

Az oxitocin és endorfin termelődésen kívül, a reflexológia helyet biztosít, és egy nyugodt sarkot ahol elbújhatunk a modern élet zaja elől, kifújhatjuk magunkat, és megszabadulhatunk végre az összes fizikai és emócionális súlytól ami a vállunkat nyomja. Hogy megadjuk magunkat ennek a nyugalomnak és elfogadjuk az ismeretlent…néha ennyi hiányzik csak a teherbe eséshez

http://holisticpont.hu/szolgaltatasok/termeszetgyogyaszat/reflexologia/

 

 kezelésre bejelentkezni: 0630/5203329

http://holisticpont.hu/munkatarsaink/horvath-hajnalka-rita-termeszetgyogyasz/