Hogyan és miben segíthet a craniosacralis terápia?

A craniosacralis terápia egy olyan rendkívül gyengéd, mégis hatékony módszer, amelynek során a terapeuta a koponyacsontok finom mozgatásával, “speciális fejmasszázzsal” segít beindítani a szervezet öngyógyító folyamatait.
A craniosacralis (ejtsd: kranioszakrális) terápia egy amerikai orvos, Dr. John Upledger által kidolgozott manuális módszer, amelynek fő célja a test és az idegrendszer blokkjainak oldása. A terápia alapja a craniosacralis rendszer (cranium: koponya, sacrum: keresztcsont), amelynek a légzéshez és a szívveréshez hasonló saját ritmusa van. Dr. Upledger különböző területekről érkező orvosok közreműködésével létrehozott egy kutatócsoportot, amelynek tagjai bebizonyították, hogy a koponyacsontok igenis elmozdíthatók, vagyis téves az az állítás, hogy az újszülöttkor után ezek szilárdan egyesülnek.

A doktor és csapata kidolgozta azokat a módszereket is, melyekkel korrigálhatók a kóros koponyacsontmozgások.

Testünk blokkjai

Életünk során szervezetünket különböző fizikai és érzelmi traumák érik, amelyek elraktározódhatnak a testünkben, és folyamatos fájdalmakat, diszfunkciókat okozhatnak. Ezek a változások torzítják a craniosacralis rendszert, és feszültséget képezhetnek az agy és a gerincvelő körül, ami korlátozásokat eredményez. Ez akadályt jelenthet a központi idegrendszer egészséges működésében, és potenciálisan minden más rendszerben, amellyel kölcsönhatásban áll.

Hogyan zajlik a kezelés?

A terapeuta vizsgálódása a koponya felületén kezdődik, és a keresztcsontnál végződik. A szakember finom kézmozdulataival járja be a köztes területet, az úgynevezett membránútvonalat, miközben gyengéden korrigálja a koponyacsontok mikromozgásait. Lényegében ezzel a koponyacsont-manipulációval stimulálja a páciens testét, beindítva vele a gyógyító mechanizmust.

A terápia során a koponyacsontok és a keresztcsont kóros pozícióját, valamint a szöveti, ízületi feszültségeket finoman korrigálja, ami az egész szervezetre jótékony hatást fejt ki: összehangoltabbá válik az összes szerv működése, nő a vitalitás, javul az általános közérzet.
Ne aggódjunk, a kezelés teljesen fájdalommentes, a terápia közben kellemes, mélyen relaxált állapotba kerülünk, amelynek során testi, érzelmi és mentális blokkok is oldódhatnak.

Milyen problémák esetén ajánlott?

A craniosacralis terápia a test különböző rendszereit befolyásolja. Hatékony lehet krónikus fejfájás, álmatlanság, nyak- és hátfájdalmak, műtétek után fellépő működési zavarok, baleset után bekövetkező agyi és gerincvelői sérülések esetén. Orvosolható vele számos nőgyógyászati probléma, vagy csecsemőkori zavar, például szopási, nyelési nehézség, alvásprobléma, kólika, fülfájás, vagy a nagyobb gyerekeknél viselkedésproblémák, dühroham, tanulási nehézségek is.

Az érintések finomsága miatt csecsemőknél, súlyos betegeknél és idős embereknél is biztonsággal alkalmazható a technika.

Az idősebb korosztály főleg a szédülés, a meszesedés, a magas vérnyomás és a cukorbetegség javulását várja a kezelésektől.

 
Kezelésre bejelentkezni: 0630/5203329