Holistic_Pont_Angyalfold_Craniosacralis

Gyengéd érintéssel a gyógyulásért

 

A kranioszakrális terápia egy különlegesen gyengéd, mégis rendkívüli módon hatékony kezelési forma, amely egyre elterjedtebbé válik széleskörű alkalmazási lehetőségének és a szervezet öngyógyító mechanizmusaira, természetes védekezőképességére gyakorolt hatásának köszönhetően. Jellemzője a mikromanipuláció, amely a koponyacsontok mikromozgásainak korrigálásán alapul. Ennek segítségével hatást gyakorolhatunk a test egyéb részeire, szerveire, szervrendszereire. A terápia célja a kötőszövetes határok, lemezek ellazítása, az izületi feszültségek korrekciója, az izomrelaxáció, az agyi-gerincvelői folyadék áramlásának normalizálása, az idegi funkciók harmonizálása, a koponyán belüli keringés javítása.


A kranioszakràlis terápia anatómiai alapja

A terápia alapja a kranioszakràlis rendszer, amely a keringési és légzési rendszer mellett a szervezet harmadik nagy ritmusát képezi. Ez egy élettani rendszer, amely minden aggyal és gerincvelővel rendelkező élőlényben megvan. A craniosacralis elnevezés a cranium (koponya) és a sacrum (keresztcsont) funkcionális egységére utal. A rendszer az agyat és a gerincvelőt körülvevő és azt védő kötőszöveti hártyából (dura mater) és az abban képződő és keringő agyi-gerincvelői folyadékból (liquor) áll.

A testben minden ideg kapcsolatban áll a dura materrel. Ebben a kapcsolatban – fizikai vagy lelki sérülések miatt – kialakuló gátak akadályozhatják az agyi-gerincvelői folyadék áramlását, amely különböző rendellenességekhez vezethet. Az agyhártyák mellett minden olyan csont részét képezi a rendszernek, amely érinti az agyhártyákat és az agyhártyákkal összekötött kötőszövetes állományt. Ezek a csontok is állandó mozgásban vannak, és minden csontnak megvan a maga mozgástere. Amikor egy csont kimozdul ebből az adott mozgástérből, vagy egyáltalán nem mozog, az az agyi-gerincvelői folyadék áramlásának akadályozottságát jelenti.

Ha felborul az egyensúly a rendszerben, az nem csak az agy és a gerincvelő, hanem az egész ember szempontjából káros. A craniosacralis rendszer szoros kölcsönhatásban áll az idegrendszerrel, az erek hálózatával, a nyirokkeringéssel, a légzőrendszerrel, a hormonális folyamatokkal és a csont-izomrendszerrel.

A craniosacralis terápia javallatai

migrén, fejfájás
krónikus nyaki és hát problémák
motorikus-coordinációs rendellenességek
kólika
autizmus
központi idegrendszeri rendellenességek
ortipédiai problémák

agyrázkódás, traumatikus agyi sérülések
Alzheimer kór,
scoliosis (gerincferdülés)
gyermekkori rendellenességek
tanulási nehézségek
krónikus fáradtság

érzelmi problémák
stessz okozta problémák, feszültség

a kötőszövet egyéb elváltozásai
állkapocsízületi problémák
neurovascularis, vagy immunrendszeri eltérések
poszt traumás stressz szindróma
műtét utáni diszfunkciók

Meddig tart a kezelés és mennyibe kerül?

Felnőtteknél: Az első alkalomra érdemes másfél órát szánni, hogy át tudjuk beszélni a problémáját, amivel a terápiára érkezett, illetve az esetleges egyéb kérdéseit.

Minden további alkalom 40-60 perc között van, a terápia intenzitásától, illetve a páciens igényeitől függően.

Gyermekeknél: Az első alkalomra érdemes egy órát szánni, hogy át tudjuk beszélni a problémát, amivel a terápiára érkeztek, illetve az esetleges kérdéseket.

Minden további alkalom körülbelül fél óra, a terápia intenzitásától, illetve a páciens igényeitől függően.

Kezelés ára 10.000 ft/ alkalom

Terápiára bejelentkezni a 0630/5203329.es mobilszámon lehet.

Terapauta: Horváth Hajnalka Rita