Craniosacralis terápia

Holistic_Pont_Angyalfold_Craniosacralis

A kranioszakrális terápia egy különlegesen gyengéd, mégis rendkívüli módon hatékony kezelési forma, amely egyre elterjedtebbé válik széleskörű alkalmazási lehetőségének és a szervezet öngyógyító mechanizmusaira, természetes védekezőképességére gyakorolt hatásának köszönhetően. Jellemzője a mikromanipuláció, amely a koponyacsontok mikromozgásainak korrigálásán alapul. Ennek segítségével hatást gyakorolhatunk a test egyéb részeire, szerveire, szervrendszereire. A terápia célja a kötőszövetes határok, lemezek ellazítása, az izületi feszültségek korrekciója, az izomrelaxáció, az agyi-gerincvelői folyadék áramlásának normalizálása, az idegi funkciók harmonizálása, a koponyán belüli keringés javítása.


A kranioszakràlis terápia anatómiai alapja

A terápia alapja a kranioszakràlis rendszer, amely a keringési és légzési rendszer mellett a szervezet harmadik nagy ritmusát képezi. Ez egy élettani rendszer, amely minden aggyal és gerincvelővel rendelkező élőlényben megvan. A craniosacralis elnevezés a cranium (koponya) és a sacrum (keresztcsont) funkcionális egységére utal. A rendszer az agyat és a gerincvelőt körülvevő és azt védő kötőszöveti hártyából (dura mater) és az abban képződő és keringő agyi-gerincvelői folyadékból (liquor) áll.

Tovább...

A Sapka Alatt II.

Holistic_Pont_Angyalföld

 

 

Etiológia

Az elmúlt évek kutatásai segítettek jobban megismerni a közönséges korpa és a szeborreás dermatitisz közti különbséget, és a mögöttük rejlő mikrobális tevékenységeket is. Ahogy arról már múlt évben beszéltünk, korpa és szeborreás dermatitsz egyaránt a Malassezia (vagy Pityrosporum) nevű élesztőhöz köthető. Malassezia globosa és Malassezia restricta, a két leggyakrabban jelen lévő gomba fajta normál és korpás fejbőrön is. A tudósok úgy hiszik, hogy a lipofil élesztő gomba a faggyú trigliceridekkel táplálkozik, majd ezekből szabad zsírsavakat, olajsavat készít.  Ezek a szabad zsírsavak aztán átütik a szaruréteget és rombolják a bőr természetes gát funkcióját, egy sor tipikus tünetet eredményezve így.

 

Kezelési stratégiák

Mielőtt még a Malassezia név előkerült volna, a széleskörben ismert hipotézis az volt, hogy a szeborreás dermatitisz a pikkelysömörhöz hasonlít leginkább, még akkor is amikor a szeborreás dermatitiszt sikeresen kezelték gomba ellenes szerekkel, a sömört nem.A Korpa és a szeborreás dermatitisz kezeléséhez egyaránt, olyan termék … Tovább…

Újévi Önámítások II.rész

Holistic_Pont_Angyalföld

Múlt héten már elkezdtük összeszedni az új évi fogadalmak Top 9-es listáját, valamint ezek teljesíthető verzióját, 4 ig jutottunk akkor, íme a többi !

5. Rendszerezettebb lenni (22%)

Legyünk őszinték, mindenki szeretne kicsit rendszerezettebb lenni. Viszont ez egy nagyon tág kifejezés, nem csoda, hogy gyorsan ejtjük, mint fogadalmat. Amennyiben te komolyan gondolod, hogy rendbe szeded magad kezd azzal,hogy megtervezed hogyan.

 

Hogyan:

Vegyél egy noteszt. Írj is bele . Kezd el használni a naptár app-ot a telefonodon, vagy ha úgy érzed fektess be egy olyan igazi BridzsitDzsónsz-os naplóba.

…És írj is bele. És ne csak időpontokat vagy fontosabb dátumokat, de mindent amit aznapra elterveztél. Nem ártana mosni? Add a napi listához. Már illene visszaigazolni, hogy a gyerek megy az osztály kirándulásra holnap után. Add a listához azt is. Mindent, amit nem tudtál aznap teljesíteni, húzd át és add a következő naphoz. Ahogy egy jövőbeni esemény szóba jön, írd is le … Tovább...