Reflexológia : Baba – projekt

Holistic_Pont_Angyalföld_Reflexológia

A reflexológiát már több ezer éve alkalmazzák az egészség és jó közérzet elérésének/megőrzésének céljából, ám azt kevesen tudják, hogy őseink a fogantatás elősegítéséhez is használták, és mind a mai napig használatos erre. Eljön életünk azon szakasza mikor már a saját családon elmélkedünk és azon mit is jelentene számunkra anyává, apává, szülővé válni. Azonban e szakaszba – melyet a környezetünk  “normális”-nak vél – nem feltétlenül egyenes az út, kifejezetten megnehezítheti a felismerés, hogy teherbe esni nem is olyan egyszerű.

 

Bármi is legyen a pár személyes oka – szorongás, aggodalom, stressz – a gyermek utáni kielégítetlen vágyakozás rányomja bélyegét kapcsolatukra és a barátaiktól is elszigetelődnek.  Amióta az emberiség érti az érintés jótékony hatását, a reflexológiát használják a fogantatás előtt, a terhesség alatt, a szülőszobában és jóval utána is. A reflexológia segít visszaállítani a test és elme közti egyensúlyt, képessé teszi a befogadót a homeosztázisra.

 

Hogyan működik?

 

A reflexológia alapjában véve egy masszázs

Tovább...

Craniosacralis terápia

Holistic_Pont_Angyalfold_Craniosacralis

A kranioszakrális terápia egy különlegesen gyengéd, mégis rendkívüli módon hatékony kezelési forma, amely egyre elterjedtebbé válik széleskörű alkalmazási lehetőségének és a szervezet öngyógyító mechanizmusaira, természetes védekezőképességére gyakorolt hatásának köszönhetően. Jellemzője a mikromanipuláció, amely a koponyacsontok mikromozgásainak korrigálásán alapul. Ennek segítségével hatást gyakorolhatunk a test egyéb részeire, szerveire, szervrendszereire. A terápia célja a kötőszövetes határok, lemezek ellazítása, az izületi feszültségek korrekciója, az izomrelaxáció, az agyi-gerincvelői folyadék áramlásának normalizálása, az idegi funkciók harmonizálása, a koponyán belüli keringés javítása.


A kranioszakràlis terápia anatómiai alapja

A terápia alapja a kranioszakràlis rendszer, amely a keringési és légzési rendszer mellett a szervezet harmadik nagy ritmusát képezi. Ez egy élettani rendszer, amely minden aggyal és gerincvelővel rendelkező élőlényben megvan. A craniosacralis elnevezés a cranium (koponya) és a sacrum (keresztcsont) funkcionális egységére utal. A rendszer az agyat és a gerincvelőt körülvevő és azt védő kötőszöveti hártyából (dura mater) és az abban képződő és keringő agyi-gerincvelői folyadékból (liquor) áll.

Tovább...

A Sapka Alatt II.

Holistic_Pont_Angyalföld

 

 

Etiológia

Az elmúlt évek kutatásai segítettek jobban megismerni a közönséges korpa és a szeborreás dermatitisz közti különbséget, és a mögöttük rejlő mikrobális tevékenységeket is. Ahogy arról már múlt évben beszéltünk, korpa és szeborreás dermatitsz egyaránt a Malassezia (vagy Pityrosporum) nevű élesztőhöz köthető. Malassezia globosa és Malassezia restricta, a két leggyakrabban jelen lévő gomba fajta normál és korpás fejbőrön is. A tudósok úgy hiszik, hogy a lipofil élesztő gomba a faggyú trigliceridekkel táplálkozik, majd ezekből szabad zsírsavakat, olajsavat készít.  Ezek a szabad zsírsavak aztán átütik a szaruréteget és rombolják a bőr természetes gát funkcióját, egy sor tipikus tünetet eredményezve így.

 

Kezelési stratégiák

Mielőtt még a Malassezia név előkerült volna, a széleskörben ismert hipotézis az volt, hogy a szeborreás dermatitisz a pikkelysömörhöz hasonlít leginkább, még akkor is amikor a szeborreás dermatitiszt sikeresen kezelték gomba ellenes szerekkel, a sömört nem.A Korpa és a szeborreás dermatitisz kezeléséhez egyaránt, olyan termék … Tovább…